GOES Satellite vidi obliko Tropical Depression 09E

Anonim

Vzhodni Tihi ocean je v zadnjem času ustvaril veliko tropskih ciklonov. Tropska depresija 09E se je pravkar oblikovala na južni obali Mehike in je bila posneta s posnetki iz NOAA-jevega GOES-East satelita.

ropični Storm Fernanda se je preselil v osrednji Tihi ocean, medtem ko je Tropical Storm Greg, ki je pravkar absorbiral ostanke tropske depresije 8E, še naprej krepil v vzhodnem Pacifiku.

NOAA-ov GOES-East satelit je zajeli infrardečo podobo Tropical Depression 09E v petek, 21. julija 2017, ob 10:45 EDT (1445 UTC). Slika je pokazala, da so nevihta nevihta ovijali v središče nizke ravni od vzhodnega in severozahodnega kvadranta novo nastale nevihte.

Nacionalni orkanski center (NHC) je izdal svetovanje o neurju ob 11.00 EDT (1500 UTC) in ugotovil, da je središče Tropical Depression 09E blizu 9, 0 stopinj severne zemljepisne širine in 93, 5 stopinj zahodne dolžine. To je približno 505 km (815 km) jugovzhodno od Puerto Angela, Mehika.

Greg se je preselil proti zahodu, blizu 14 km / h (22 km / h) in NHC pričakuje nadaljnje gibanje proti zahodu v naslednjih dveh dneh. Ta tir bo sredi ciklona ohranil tudi južno od obale Mehike. Največji vztrajni vetrovi so blizu 35 km / h (55 km / h) z večjimi sunki. Nekatera krepitev se napoveduje v naslednjih 48 urah, depresija pa bo verjetno postala tropska nevihta pozneje danes ali v soboto, 22. julija.

menu
menu